Ballet Dommage

Bij Ballet Dommage, het theatergezelschap van Katrien Valckenaers en Maxim Storms, is het publiek evenveel deel vande voorstelling als zijzelf. Hun werk is absurd, bevreemdend en avontuurlijk.

Ze creëren zowel binnen als buiten de theaterzaal voorstellingen voor jong en oud in een volkse sfeer. De belevenis die gebaseerd is op een romantisch beeld van hoe theater vroeger op pleinen gebracht werd, staat centraal in hun locatieprojecten omdat Ballet Dommage het theater naar de mensen brengt in plaats van omgekeerd.

Experiment en toegankelijkheid wisselen elkaar dus voortdurend af, met een fysieke, absurd-talige en beeldende theatertaal als constante onderlaag.

De schoonheid van het imperfecte is voor hen de basis van alles, alsook de uitdaging van een diverse maatschappij en het voorrecht om de daarbijhorende verschillen op te zoeken.

Vanuit een besef van de kleinheid en nietigheid van de mens hoopt Ballet Dommage de wereld te veranderen. Avontuurlijke keuzes en een grote liefde voor de schoonheid van al wat vergankelijk is, staan centraal.

Hun (inter)- nationaal bejubelde Klutserkrakkekilililokatastrof, dat ze samen met fABULEUS maakten en geselecteerd werd voor het TheaterFestival 2017, is een schoolvoorbeeld van een leeftijdloze voorstelling. Zowel volwassenen als kinderen maken iets mee. Voor het TheaterFestival 2021 werd ook hun Tribunal (in coproductie met BRONKS) geselecteerd en overladen met superlatieven (‘intelligent, loepzuiver en gelaagd’ - De Morgen).

De samenwerking met Vincent Company loopt tot eind 2022.


www.balletdommage.be