Wannes Deneer

Samen met choreografe Karolien Verlinden en theatermaker Jef Van gestel vormde Wannes Deneer 17 jaar lang het theatercollectief Tuning People, dat eind 2022 als gezelschap gestopt is.

Wannes focust zich sindsdien op individuele projecten als geluidskunstenaar. Hij is gefascineerd door de waarde van (opgenomen) klank als bouwsteen voor een nieuw geluidsontwerp. Hij combineert zijn ervaring als productontwikkelaar en scenograaf om ruwe, poëtische en franjeloze (klank)voorstellingen te maken.
Recyclage is daarbij een sleutelwoord en een drijfveer om anders naar onze materiële omgeving te kijken. Als mens en als kunstenaar veroorzaakt Wannes bewust liever niet teveel zooi. Soms vertrekt hij ook vanuit het geluid dat ontstaat door bestaande (banale) objecten te combineren: kopjes, kommen, hamers, breinaalden, een ventilator of een auto. In die zoektocht zit voor hem een enorme schoonheid. Geluid wordt muziek. Geluid en muziek worden beweging. Die essentie zet hij centraal in zijn visueel en auditief universum.
Hij laat zich daarbij graag omringen door kunstenaars uit andere genres zoals Yinka Kuitenbrouwer (theater) en Ugo Dehaes (dans). 

In seizoen 2023 - 2024 herneemt hij de voorstelling BALK en de expo Speaking Characters.
Op 24 september 2023 gaat Rrrrrr (werktitel) in première (Concertgebouw - Brugge).

 

Meer informatie over deze voorstellingen vindt u hier.

speellijst BALK